PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
Ostra peč (1801 m) in Maloško poldne (1823 m) - poročilo izleta Ostra peč (1801 m) in Maloško poldne (1823 m) - poročilo izleta
V soboto, 7. avgusta, se nas je 10 planincev s kombijem in osebnim avtomobilom odpravilo preko mejnega prehoda Ljubelj do hotela Baumgartnerhof, ki je bil naše izhodišče za Ostro peč in Maloško poldne.
 
Sprva nas je pot vodila skozi gozd. Po slabe pol ure smo prispeli do vznožja ferate, kjer smo si nadeli samovarovalne pasove in čelade. Vzpenjali smo se po ferati, trikrat preko mostička narejenega iz jeklenic prečili potok in po dobre pol ure prispeli do vrha ferate. Tu smo v nahrbtnike pospravili opremo, ki smo jo potrebovali za vzpenjanje po ferati. Pot nas je nato vodila po stezi skozi macesnov gozd mimo lovske koče do razglednega sedla, kjer se nam je prvič pokazal naš zastavljeni cilj. Po slabih treh urah smo tako preko Maloškega poldneva prispeli na razgledni vrh Ostra peč. Vreme nam je omogočalo, da smo imeli kar dober razgled. Na vrhu smo se zadržali kar nekaj časa, tako da smo lahko pomalicali in naredili nekaj fotografij. V dolino smo se vračali po drugi poti v smeri Fikensteina, do našega izhodišča. Po poti nismo imeli nobenih težav, udeleženci pohoda so bili z izbiro in izvedbo izleta zadovoljni, prav tako midva z Janezom. Na poti domov smo se ustavili v Tržiču in ob pijači podelili nekaj misli o izletu.

Zapisal Franci Tavčar
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija