PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
*OBVESTILOOBVESTILO
DOM NA LUBNIKU IN KOČA NA BLEGOŠU ODPRTA ZA OBISKOVALCE
 
HIGIENSKA PRIPOROČILA ZA IZVAJANJE GOSTINSKE DEJAVNOSTI
NA TERASAH IN LETNIH VRTOVIH V ČASU EPIDEMIJE COVID-19

Določila Odloka o spremembah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS št. 59/2020) določajo, da je od 4. maja 2020 dovoljeno izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih.


Najpomembnejša pot prenosa novega koronavirusa je preko izločkov iz dihal in preko onesnaženih rok.

Roke vedno smatramo kot onesnažene, izjema je le neposredno po njihovem umivanju ali razkuževanju.

Z onesnaženimi rokami prenašamo povzročitelja okužbe nase in na druge osebe ter predmete, ki se jih dotikamo (npr. kljuke, ročaji, držaji, delovni pripomočki, denar…).

Z upoštevanjem vseh navedenih ukrepov bomo zmanjšali možnost za okužbo in s tem ščitili sebe in druge. Za pravilno izvajanje samozaščitnih ukrepov mora odgovornost prevzeti vsak posameznik. Popolne varnosti ni.


Ukrepi za stranke:
- Razkužijo si roke ob prihodu.
- Dosledno upoštevajo navodila osebja glede zagotavljanja zadostne medosebne razdalje 1,5 m, odlaganja torb in garderobe, načina naročanja hrane in pijače, uporabe jedilnega pribora in jedilne posode, plačevanja storitev, zbiranja odpadkov.
- Z rokami se ne dotikajo obraza, zlasti ne ust, nosu in oči.
- Razkužijo si roke po dotikanju katerihkoli nečistih površin ali predmetov že med obiskom, pa tudi ob odhodu.
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija