PD Škofja Loka
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
VELIKA BAVHA - MONTE ROBON (1980 m) VELIKA BAVHA - MONTE ROBON (1980 m)
V soboto, 29. septembra, se nas je skupina 15 planincev PD Škofja Loka in sekcije Knauf Insulation odpravila na pohod na Veliko Bavho.
 
Ob prihodu na izhodišče je bilo vreme še bolj kislo, sicer pa brez padavin. Po kakšni uri hoje so se oblaki pričeli trgati in že so se kazali prvi sončni žarki. Ob prihodu na vrh so bile vremenske razmere že zelo dobre, tako da se je videlo večino Kaninskega pogorja na Italijanski strani in skupina Poliških Špikov ter gora v okolici Viša.
V dolino smo sestopali po daljši poti, nebo je bilo brez oblačka, tudi vetra ni bilo. Za ta čas je bilo precej toplo, skratka naravnost idilično. Pohodniki smo uživali ob prelepih razgledih, vzdušje je bilo prijetno. Izlet smo v prijetni družbi in izmenjavi mnenj zaključili v Dovjem, v Aljažovem hramu.

Zapisal: Franci Tavčar
Fotografije prispevala: Andreja Novak in Franci Tavčar
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija