PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
SREBRNA PLAKETA SREBRNA PLAKETA
Glavni odbor Zveze združenja borcev NOB Slovenije je za uspešno in množično izvedbo spominskih pohodov s Pasje ravni v Dražgoše, v nedeljo, 2. septembra, na Puču v Martinj vrhu, podelil PD Škofja Loka srebrno plaketo.
 
Tradicionalni spominski pohod, v spomin na dogodke v Dražgošah v januarju 1942, organizira poseben odbor pri PD Škofja Loka. V januarju 2018 je bil izveden že 39. Odbor sestavljajo planinski vodniki, člani vodstvenih organov PD in nekateri drugi sodelavci, predvsem v tehnični pomoči. Kljub tolikšni tradiciji so do sedaj odbor vodili le trije načelniki: Miloš Mrak od 1980 – 1991, nasledil ga je Tone Mulej 1991 – 2003, njega pa Iris Todorovič, ki odbor vodi še sedaj.

PD Škofja Loka spominskemu pohodu daje poseben pomen in veljavo, zato se bo trudilo tudi v bodoče, da bo dobro organiziran in speljan v zadovoljstvo vseh udeležencev in prireditelja dražgoških slovesnosti.

Zapisal in fotografiji prispeval:
Janez Pintar, predsednik
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija