PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
TEČAJ ZA GORSKE STRAŽARJE TEČAJ ZA GORSKE STRAŽARJE
V soboto, 18.2.2017, je MDO Gorenjske za varstvo gorske narave v Škofji Loki organiziralo tečaj za gorske stražarje.
 
Tečaja se je udeležilo 31 tečajnikov iz desetih planinskih društev Gorenjske.
Tečaj smo začeli s kratkim uvodnim predavanjem Valentina Rezarja, načelnika MDO. Nato smo prisluhnili mag. Borutu Peršolja, ki nam je na zelo zanimiv način opisal kaj najbolj onesnažuje gorsko naravo, kaj mi kot posamezniki lahko naredimo, da je tega čim manj in še veliko drugih stvari.
Ker je zunaj sijalo toplo sonce, nam je zelo ustrezalo, ker smo se morali sprehoditi do Gostilne Starman, kjer smo se podprli z obilno planinsko malico.
Hitro smo se morali vrniti v učilnico, kjer smo prisluhnili predavatelju dipl.univ.geol. Alešu Zdešarju in predavanju o zaščitenih območjih.
Sledilo je še predavanje o živalih in rastlinah, ki ga nam je podal prof. Dušan Klenovšek, ki nas je na svoj zanimiv način spodbudil, da smo kljub napornemu dnevu zbrano sledili predavanju.
Čez mesec dni se srečamo še enkrat in takrat bomo opravili drugi del tečaja in sicer celodnevni pohod, ki ga bomo zaključili s podelitvijo diplom, značk in izkaznic novim gorskim stražarjem in s prijetnim druženjem.

Zapisala: Marta Bašelj
Foto: M. Bašelj in V. Rezar
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija