PD Škofja Loka
 
dobrodošli
znak društvaDobrodošli na spletni strani Planinskega društva Škofja Loka. Naše planinsko društvo je naslednik podružnice slovenskega planinskega društva, ki je bilo ustanovljeno 24. januarja 1907. leta za škofjeloški sodni okraj s sedežem v Selcih. 12. maja 1929. leta je bil sedež podružnice s sklepom obcnega zbora tudi formalno prenesen v Škofjo Loko.
več informacij o društvu...
izbrana novica
20. ZIMSKI REKREACIJSKI POHOD 20. ZIMSKI REKREACIJSKI POHOD "ČEZ BLEGOŠ NA LUBNIK"
20. zimskega rekreacijskega pohoda "Čez Blegoš na Lubnik", 5. marca 2016, se je kljub slabi vremenski napovedi udeležilo 11 pohodnikov.
 
Tudi ta zimski pohod je bil, kot večina do sedaj, kar zahteven. Čeprav je novozapadli sneg pokril dele poledenele in zdrsane poti, je bila pot naporna in je zahtevala precejšnjo mero previdnosti.
Po krajšem počitku v Koči na Blegošu, smo se odpravili čez vrh Blegoša, na Črni Kal, v Četena Ravan in na Lubnik. Tudi letos nas je pri vzponu na Blegoš in pri spustu na Črni Kal spremljalo sneženje, megla in mrzel veter.
V nadaljevanju se je vreme malo izboljšalo in ni več oviralo napredovanja k cilju.
Po izdatnem okrepčilu v Četena Ravan je bila pred nami še ena etapa - Lubnik, kjer se pohod tudi končal. V dolino pa si je vsak izbral pot po svojem okusu in potrebi.
Pohod je bil intenziven in v resnih zimskih razmerah, zato opozorila na ustrezno pripravljenost, na 7 - 8 urno hojo in primerno opremo niso bila odveč.

Zapisal in fotografije prispeval: Slavko Bašelj
 
 
 
 
 
 
© PD Škofja Loka 2009    |    Oblikovanje in izdelava e-Vizija